A gombaszezonra tekintettel bemutatnék még egy jól bevált gombaleves receptet, itt a kucsmagombát némi csiperkével egészítjük ki. A bemutatásra kerülő recept egy tejszín alapú, de sok más variációját ismert még, a későbbiekben igyekszek még néhány lehetőséget felvillantani.
Hozzávalók:
- 5-6 újnyi szelet póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db felcsíkozott sárgarépa
- 1 db felcsíkozott fehérrépa
- 1 evőkanál olivaolaj
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 350 g csiperke
- 100 g kucsmagomba
- 1 teásknaál rozmaring
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1.5 teáskanál bors
- 1 evőkanál só
- 5 szál petrezselyem
- 2 dl főzőtejszín
Előkészítés:
- megmossuk a gombákat
- a csiperkét felszeleteljük
- összezúzzuk a fokhagymát
- felszeleteljük a zöldségeket
Elkészítés:
- pirítsuk le lábásban a pórét a répákat és a hagymát, addjuk hozzá a fokhagymát, majd öntsük fel vízzel (ha van 1-2 deci alacsony sótartalmú csirkehús alaplénk, akkor használhatjuk az is)
- serpenyőn elkezdjük lepirítani a csiperkét 4-5 percig pirítjuk
- borsozzuk és szórjuk meg rozmaringgal - - adjuk hozzá a kucsmagombát és óvatosan forgassuk 2 percen át
- végül adjuk a serpenyő tartalmát a lábashoz
- főzzük tovább 5-6 percig, majd adjuk hozzá a tejszínt és a bazsalikomot valamint a petrezselymet
- főzzük további 2-3 percig
Hozzászólások
Nincsenek hozzászólások