Gasztronómiai kísérleteimről és élményeimről dióhéjban.

Viktor konyhája

Viktor konyhája

Mákos beigli recept

2016. december 26. - V1ttori0

A szokásostól eltérően főétel vagy leves helyett egy közkedvelt desszert elkészítésének receptjét írom le, mivel sokak kedvelt csemegéje az ünnepek környékén. Én minden mákos ételért rajongok.

 img_1507.JPG

Hozzávalók a tésztához:

  • 600 g liszt
  • 200 g margarin
  • 20 g élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 2.5-3 dl tejföl
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • kevés tej a megfelelő állag eléréséhez

Hozzávalók a töltekéhez:

  • 400 g mák
  • 100 g cukor
  • 1 citrom héja lereszelve

A tészta elkészítés:

  1. az élesztőt kevés langyos tejben megfuttatjuk (hagyjuk kicsit kelni)
  2. a hozzávalókat tésztává gyúrjuk (viszonylag lágyra hangoljuk a tej segítségével)
  3. fél óráig pihentetjük
  4. kinyújtjuk, két rudat készítünk

img_1495.JPG

A töltelék elkészítése:

  1. megdaráljuk a mákot a cukorral
  2. tejben /vízben megfőzzük
  3. lehűtjük és citromhélyat keverünk hozzá

A sütés:

  1. rákenjük a kinyújtott tésztára
  2. feltekerjük
  3. megkenjük tojás fehérjével, majd félórát állni hagyjuk, ezután megszurkáljuk
  4. megkenjük tojássárgájával
  5. kivajazott tepsibe tesszük, majd megsütjük, kb 45 perc, majd fél órát állni hagyjuk

img_1504.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7612074271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása