Elmúlt péntek és szombat egy kedves barátomhoz mentünk el grillezni, kicsit rásötétedett, de azért kitartottunk bőszen elég sokfélét készítettünk, mindenki megelégedésére, a pontos húsmennyiséget már pontosan nem tudom megsaccolni, de a lényeg, hogy négyféle tarját, csirkeszárnyat és pulykamellet pácoltam. Az elsőnek az alapja fokhagyma és paprika és bors volt, a következő pácába már került némi chili paprika, mustár, a harmadik még pikánsabb volt és az utolsó a kedvencem pedig tartalmazott némi trinidad chilit, bohut jolokiat, citromot... Lássuk a képösszeállítást a munkamenetéről... :) Mindenkinek jó nézelődést kívánok, remélem hamarosan megismétlődik valami hasonló főzés.
Elsőként a pulykamellet vágtam szeletekre.
Majd a tarja következett.
Látszik, hogy nagy munkában vagyok...
Itt látható a kedvenc pácom készülőben.
Majd következett a keverés.
Egy kis citromkarikázással fűszerezve.
Ezek után megpirítottunk egy kevés szalonnát de ügyeltünk rá, hogy ne kerüljön túl sok zsiradék az ételbe. Sajnos itt már elkezdett besötétedni.
Ezek után következtek a húsok csípősségi sorrendben.
Ilyen volt mikor igazán felcsapott a pára és a füst.
A sötétben már nehéz volt jó fotókat készíteni, de remélem valamennyire átadja a kép a mennyei finomságot.
Persze a munkát nappal sem hagyhattuk abba.
Némi burgonyát is készítettünk
És lefojtáskén némi sajtos pirítós is készült.
Minden összevetve pazar finomságok készültek, remélhetőleg mihamarabb megismételjük.