Gasztronómiai kísérleteimről és élményeimről dióhéjban.

Viktor konyhája

Viktor konyhája

Mexikói babsalát Viktor módra

2016. június 13. - V1ttori0

Megosztanám veletek egy könnyű salátareceptem, amely némi mexikói beütéssel rendelkezik. Ez is tipikusan egy olyan recept aminél már a színkavalkád is felkelti az ember érdeklődését, aztán az első falat után jön az igazi ízorgia.

2015-01-24_19_02_33.jpg

A csípősséget mindenkinek magának kell éreznie. Én ennél jóval csípősebb ételeket szoktam kóstolni, de ez az elkészítésnél tekintettel voltam a környezetemre.

 

Hozzávalók:

  • 400 g Frijoles negros enteros
  • 250 g mexikói zöldségkeverék
  • 1/2 lilahagyma
  • 1/2 vöröshagyma
  • 3 db fokhagyma
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 200 g vegyes saláta
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 1 teáskanál cayane bors
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregano
  • 1 teáskanál só
  • 4-5 evőlanál cesar salsa (akármilyen sajátkészítésű salsa szósz megfelel)
  • 2.5 dl paradicsomlé


Előkészítés:

  • felaprítjuk a hagymát, a fokhagymát és a paprikát

2015-01-24_18_09_33.jpg

Elkészítés:

  • összekeverjük a hozzávalókat

2015-01-24_18_21_20.jpg

  • állni hagyjuk 1/2 órát

2015-01-24_18_25_43.jpg

A későbbiekben még megfogok jó pár mexikói receptet osztani, legyen ez az első, ami ezen vonal irányába mozdul.

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr878806886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása