Megosztanám veletek egy könnyű salátareceptem, amely némi mexikói beütéssel rendelkezik. Ez is tipikusan egy olyan recept aminél már a színkavalkád is felkelti az ember érdeklődését, aztán az első falat után jön az igazi ízorgia.
A csípősséget mindenkinek magának kell éreznie. Én ennél jóval csípősebb ételeket szoktam kóstolni, de ez az elkészítésnél tekintettel voltam a környezetemre.
Hozzávalók:
- 400 g Frijoles negros enteros
- 250 g mexikói zöldségkeverék
- 1/2 lilahagyma
- 1/2 vöröshagyma
- 3 db fokhagyma
- 1/2 kaliforniai paprika
- 200 g vegyes saláta
- 2 evőkanál olivaolaj
- 1 teáskanál cayane bors
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregano
- 1 teáskanál só
- 4-5 evőlanál cesar salsa (akármilyen sajátkészítésű salsa szósz megfelel)
- 2.5 dl paradicsomlé
Előkészítés:
- felaprítjuk a hagymát, a fokhagymát és a paprikát
Elkészítés:
- összekeverjük a hozzávalókat
- állni hagyjuk 1/2 órát
A későbbiekben még megfogok jó pár mexikói receptet osztani, legyen ez az első, ami ezen vonal irányába mozdul.