Gasztronómiai kísérleteimről és élményeimről dióhéjban.

Viktor konyhája

Viktor konyhája

Hínár saláta

2016. október 05. - V1ttori0

Kínai éttermek egyik kedvelt fogása a hínár saláta, úgy döntöttem elkészítem én is a saját változatomat. Egyáltalán nem bonyolult. Íme a végeredmény. Szerintem a színek és az ízek önmagukért beszélnek. A legjobb az egészben, hogy semmilyen komoly konyhai rutint nem igényel az elkészítés.

20161004_223821.jpg

Hozzávalók:

  • 20-30 g szárított hínár
  • 3 evőkanál rizsecet
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 5 g szárított fafülgomba
  • chili pehely ízlés szerint
  • esetleg fafülgomba
  • 1 teáskanál gyömbér finomra aprítva
  • 2-3 gerezd aprított fokhagyma
  • 1-2 zöldhagyma apróra karikázva
  • 1cup pohár sárgarépa apróra vágva
  • 1 teáskanál koriander levél

20161004_213252.jpg

Elkészítés:

  1. Áztassuk be forró vízbe a hínárt percre, illetve a fafülgombát 10-re. Öntsük le róluk a felesleges vizet. A gombát csíkozzuk fel, illetve ha a hínár egész, akkor tegyük azzal is ugyanezt.
  2. Keverjük össze az ecetet, a szója szószt, a szezám olajat, a cukrot, a paprikát, a gyömbért, a fokhagymát a többi hozzávalóval és hagyjuk állni hűtőben kb. 1 órán át.

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5111768525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása