Kínai éttermek egyik kedvelt fogása a hínár saláta, úgy döntöttem elkészítem én is a saját változatomat. Egyáltalán nem bonyolult. Íme a végeredmény. Szerintem a színek és az ízek önmagukért beszélnek. A legjobb az egészben, hogy semmilyen komoly konyhai rutint nem igényel az elkészítés.
Hozzávalók:
- 20-30 g szárított hínár
- 3 evőkanál rizsecet
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 teáskanál barna cukor
- 5 g szárított fafülgomba
- chili pehely ízlés szerint
- esetleg fafülgomba
- 1 teáskanál gyömbér finomra aprítva
- 2-3 gerezd aprított fokhagyma
- 1-2 zöldhagyma apróra karikázva
- 1⁄4 cup pohár sárgarépa apróra vágva
- 1 teáskanál koriander levél
Elkészítés:
- Áztassuk be forró vízbe a hínárt percre, illetve a fafülgombát 10-re. Öntsük le róluk a felesleges vizet. A gombát csíkozzuk fel, illetve ha a hínár egész, akkor tegyük azzal is ugyanezt.
- Keverjük össze az ecetet, a szója szószt, a szezám olajat, a cukrot, a paprikát, a gyömbért, a fokhagymát a többi hozzávalóval és hagyjuk állni hűtőben kb. 1 órán át.