Gasztronómiai kísérleteimről és élményeimről dióhéjban.

Viktor konyhája

Viktor konyhája

Paprikás lisztben sült gránátoshal

2016. október 23. - V1ttori0

A minap megláttam az egyik népszerűbb üzletlánc polcain egy gránátoshalnak nevezett tengeri halfajta mirelit haltörzsét. Meg is vettem, mert régebbről ismerem, nagyon hasonló a hekk-hez. Talána kicsit ''halasabb'' az íze. Így meg is vettem és elkészítettem.

final.jpg

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb gránátoshal kb 450 g 
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál fűszerpaprika

Elkészítés:

  • Ha fagyasztva vettük a halat, akkor megvárjuk, hogy lassan felolvadjon.
  • Beirdaljuk újnyi távolságonként és besózzuk, majd állni hagyjuk 30-40 percet
  • Ezután alaposan beleforgatjuk a liszt és paprika keverékébe, ügyelünk rá, hogy az irdalásba is jusson
  • Forró olajban kisütjük a halakat, oldalanként kb. 2-3 perc-re van szükség

Tálalás:

  • személyszerint savanyúsággal és kenyérrel fogyasztom

Tipp:

  • Érdemes a hekk-hez hasonóan ezt is beáztatni jó pár órára fokhagymás tejbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3511831845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása