A minap megláttam az egyik népszerűbb üzletlánc polcain egy gránátoshalnak nevezett tengeri halfajta mirelit haltörzsét. Meg is vettem, mert régebbről ismerem, nagyon hasonló a hekk-hez. Talána kicsit ''halasabb'' az íze. Így meg is vettem és elkészítettem.
Hozzávalók:
- 2 nagyobb gránátoshal kb 450 g
- 3-4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- só
Elkészítés:
- Ha fagyasztva vettük a halat, akkor megvárjuk, hogy lassan felolvadjon.
- Beirdaljuk újnyi távolságonként és besózzuk, majd állni hagyjuk 30-40 percet
- Ezután alaposan beleforgatjuk a liszt és paprika keverékébe, ügyelünk rá, hogy az irdalásba is jusson
- Forró olajban kisütjük a halakat, oldalanként kb. 2-3 perc-re van szükség
Tálalás:
- személyszerint savanyúsággal és kenyérrel fogyasztom
Tipp:
- Érdemes a hekk-hez hasonóan ezt is beáztatni jó pár órára fokhagymás tejbe.