Gasztronómiai kísérleteimről és élményeimről dióhéjban.

Viktor konyhája

Viktor konyhája

Bajai halászlé

2016. május 28. - V1ttori0

Mivel bajáról származok nem maradhat el a blogról az egyik kedvenc halászlevem receptem se, a bajaié. Az ízeken túl azért is ajánlom az elkészítését, mert ha már lesóztuk megfelelően a halat akkor pillanatok alatt elkészül (kevesebb mint egy óra). Az ínyencek a pontyon kívül sok másfajta halat is felhasználnak. Megjegyezném, hogy igazi kőbevésett recept nincs.

2016-05-21_15_22_12.jpg

Hozzávalók:

  • 2-2,5 kg megtisztított ponty
  • esetleg belsőségek (ikra, haltej)
  • 3-4 nagy db vöröshagyma
  • 4 evőkanál édes-nemes piros paprika
  • 2-2,5 liter víz
  • 1 paradicsom feldarabolva
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1-2 paprika
  • 4-5 db erős cseresznyepaprika
  • 1 csomag "Bajai halászlétészta"

Előkészítés:

  • pontyot, felszeleteljük és darabonként besózzuk úgy. 2-3 órát hagyjuk állni a sóban. (A sózást akkor végeztük el megfelelően, ha főzés közben sót nem, vagy csak minimális mennyiségben kell a léhez adnunk.) 

2016-05-21_13_03_20.jpg

  • a halikrát, tejet, esetleg további belsőségeket külön tesszük, nem sózzuk

2016-05-21_13_29_41.jpg

  • a vöröshagymát apró kockákra vágjuk

Elkészítés:

  • a hagymára beletesszük a lábasba / bográcsba, felforraljuk

2016-05-21_12_41_12.jpg

  • forrástól számított 5 perc elteltével belehelyezzük a halszeleteket
  • miután ismét felforrt, rászórjuk a pirospaprikát, a cseresznyepaprikát

2016-05-21_13_36_28.jpg

  • további 8-10 perc múlva hozzátesszük a paradicsomot még 5 perc elteltével a vöröbor
  • a forrásától számítva 30-40 perc szükséges a halászlé elkészültéig (10-15 percel az elkészülte előtt tesszük bele a belsőségeket).

2016-05-21_14_47_08.jpg

  • sós vízben megfőzzük a tésztát 

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr998754488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása