Gasztronómiai kísérleteimről és élményeimről dióhéjban.

Viktor konyhája

Viktor konyhája

Garnéla, tigrisrák, kagyló olaszosan Megtekintés - recept

2016. augusztus 02. - V1ttori0

Végül elkészült a kép összeállításom recepttel. Most egy hozzávetőleges receptet adnék, a hozzávalók alapján mindenki el tud indulni, a pontos arányokat általában főzés közben állítom be. Köretként valamilyen frissebb salátát javaslok, de a receptjét hamarosan annak is elkészítem.

dsc_0479.JPG

dsc_0485.JPG

Hozzávalók:

  • 650 g garnéla, tigris garnéla 
  • 100 g fekete kagyló
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • bazsalikom
  • petrezselyem 
  • chili
  • citrom
  • oliva olaj
  • vaj

dsc_0460.JPG

dsc_0432.JPG

dsc_0452.JPG

Elkészítés:

  • serpenyőben vajon megolvasztom a felaprított fokhagymát és a chili-t
  • hozzáadom az olivaolajat
  • serpenyőben megpirítom a garnélát és a fekete kagylót kb. 3-4 perc

dsc_0470.JPG

  • megsózom és hozzáadom az aprított paradicsomot, citromot végén a zöld fűszereket, minderre néhány percet szánok, nehogy túlfőzzük az ételt.

dsc_0476.JPG

Köret:

Személy szerint leginkább rizst és valami salátát javaslok ehhez a finomsághoz.

dsc_0445.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr968929428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása