Végül elkészült a kép összeállításom recepttel. Most egy hozzávetőleges receptet adnék, a hozzávalók alapján mindenki el tud indulni, a pontos arányokat általában főzés közben állítom be. Köretként valamilyen frissebb salátát javaslok, de a receptjét hamarosan annak is elkészítem.
Hozzávalók:
- 650 g garnéla, tigris garnéla
- 100 g fekete kagyló
- paradicsom
- fokhagyma
- só
- bazsalikom
- petrezselyem
- chili
- citrom
- oliva olaj
- vaj
Elkészítés:
- serpenyőben vajon megolvasztom a felaprított fokhagymát és a chili-t
- hozzáadom az olivaolajat
- serpenyőben megpirítom a garnélát és a fekete kagylót kb. 3-4 perc
- megsózom és hozzáadom az aprított paradicsomot, citromot végén a zöld fűszereket, minderre néhány percet szánok, nehogy túlfőzzük az ételt.
Köret:
Személy szerint leginkább rizst és valami salátát javaslok ehhez a finomsághoz.