Nem is olyan rég hozzájutottam némi szarvashúshoz és rövid utánajárás után elő is álltam egy egyszerűbb recepttel amit szeretnék most megosztani. Sajnos mikor készítettem nem tudtam hozzáférni bográcshoz, de remélem ez nem von le a recept értékéből. A végeredmény szerintem mind látványra, mind ízügyileg fantasztikusra sikerült.
A tálalás után ez a látvány fogad bennünket:
és így festett az étel még a fazékban:
Hozzávalók:
- 750 g szarvas hús
- 200 g vargánya
- 75-100 g zsír
- 2 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1/2 paprika
- 2 evőkanál só
- 2 evőkanál őrölt paprika
- 1 dl száraz vörösbor
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál rozmaring
- 1/2 teáskanál kakukkfű
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 4-5 db boróka bogyó
- 2 kávéskanál bors
Előkészítés:
- feldaraboljuk a húst 2 cm-es kockákra
- felaprítjuk a hagymát
- felaprítjuk a fokhagymát
- csíkokra vágjuk a gombát
- feldaraboljuk a paradicsomot
Elkészítés:
- felolvasztjuk a zsírt és megdinszteljük rajta a hagymát egy csipett só hozzáadása mellet
- hozzáadjuk a húst és lepirítjuk
- hozzáadjuk az őrölt paprikát és nagyon kis lángon tovább pirítjuk 1-2 percig
- hozzá adjuk a sót, a borsot, a köményt és a borsot + néhány dl vízet
- 30 perc főzés után hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet és a boróka bogyókat
- további 25 perc főzés után hozzáadjuk a rozmaringot és a kakukkfűve
- további 10 perc főzés után hozzáadjuk a gombát
- 15 percel később a bort
- 15 perc alatt összefőzzük
Tálalás:
- nokedlivel és savanyúsággal tálaljuk