Gasztronómiai kísérleteimről és élményeimről dióhéjban.

Viktor konyhája

Viktor konyhája

Szarvas pörkölt vargányával

2016. május 19. - V1ttori0

Nem is olyan rég hozzájutottam némi szarvashúshoz és rövid utánajárás után elő is álltam egy egyszerűbb recepttel amit szeretnék most megosztani. Sajnos mikor készítettem nem tudtam hozzáférni bográcshoz, de remélem ez nem von le a recept értékéből. A végeredmény szerintem mind látványra, mind ízügyileg fantasztikusra sikerült.

A tálalás után ez a látvány fogad bennünket:

2014-12-31_18_14_15.jpg

és így festett az étel még a fazékban:

2014-12-31_17_44_09.jpg

Hozzávalók:

  • 750 g szarvas hús
  • 200 g vargánya
  • 75-100 g zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1/2 paprika
  • 2 evőkanál só
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1/2 teáskanál kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 4-5 db boróka bogyó
  • 2 kávéskanál bors

2014-12-31_13_41_40.jpg

Előkészítés:

  • feldaraboljuk a húst 2 cm-es kockákra

2014-12-31_14_08_44.jpg

  • felaprítjuk a hagymát

2014-12-31_13_58_26.jpg

  • felaprítjuk a fokhagymát
  • csíkokra vágjuk a gombát

2014-12-31_14_25_42.jpg

  • feldaraboljuk a paradicsomot

Elkészítés:

  • felolvasztjuk a zsírt és megdinszteljük rajta a hagymát egy csipett só hozzáadása mellet

2014-12-31_14_08_51.jpg

  • hozzáadjuk a húst és lepirítjuk
  • hozzáadjuk az őrölt paprikát és nagyon kis lángon tovább pirítjuk 1-2 percig

2014-12-31_14_13_30.jpg

  • hozzá adjuk a sót, a borsot, a köményt és a borsot + néhány dl vízet

2014-12-31_14_14_34.jpg

  • 30 perc főzés után hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet és a boróka bogyókat

2014-12-31_14_21_37.jpg

  • további 25 perc főzés után hozzáadjuk a rozmaringot és a kakukkfűve
  • további 10 perc főzés után hozzáadjuk a gombát

2014-12-31_16_54_39.jpg

  • 15 percel később a bort
  • 15 perc alatt összefőzzük

2014-12-31_17_43_25.jpg

Tálalás:

  • nokedlivel és savanyúsággal tálaljuk

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr848732132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása