Igyekszek visszarázódni a szokásos otthon főzögetős kerékvágásba. Sokak mondták, hogy szívesen látnának valami mexikói receptet. A sok beszélgetés meg is tette a hatását edzés után úgy gondoltam szükségem valami komoly protein forrásra, ami illik a kora nyári hangulatra. Ezek alapján választottam meg a hozzávalókat. Természetesen nem maradhatott el a chili sem. Mivel nem szeretném kifecsegni az összes titkom és ez a recept hirtelen felindulásból készült, ezért inkább csak néhány képpel illusztrálnám az elkészítés folyamatát. Persze a hozzávalók listáját megadom de mindenkinek a saját ízlésére bízom, hogy ha megpróbálkozik az elkészítéssel mit hoz ki belőle. Sajnos nagy hibám, hogy nem szeretek recept alapján főzni és ezért nem mindig van meg bennem a fegyelmezettség, hogy pontosan vissza tudja, adni az elkészítés minden apró részletét.
A kész étel tálalás után:
és még tálalás előtt:
Hozzávalók:
- 200 g garnéla
- 75 g tintahal
- 1 db aprított lilahagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db habanero karikázva
- 2 db jalapeno karikázva, akár savanyítottat is használhatunk
- 2 db aprított paradicsom
- 5 karika lime
- 4 karika citrom
- 1 teáskanál nádcukor
- 1 teáskanál só
- római kömény
- koriander
- bazsalikom
- petrezselyem
- olivaolaj
- ecet ízlés szerint
A fogyasztásnál köretként rizst javasolnék szívem szerint.
És végül 1-2 lépés az elkészítésből:
kb. fél úton: