Régebbi képeimet böngészve belefutottam egy jól bevált kagyló receptembe. Érdemes kipróbálni, mert a gyorsan elkészíthető és garantáltan nagy sikert arat.
Hozzávalók (2-3 személyre):
- 1 kg feket hélyas kagyló
- 2.5 evőkanál vaj
- 6 gerezd aprított fokhagyma
- ízlés szerint vörös chilli darabok
- reszelt citrom héj
- 2-3 dl száraz fehér bor
- frissen őrölt bors
- maréknyi friss petrezselyem
- esetleg kevés snidling és aprított sárgarépa
- köretként pirítós és citrom karikák
Elkészítés:
- olvasszuk meg a vajat és dinszteljük meg a fokhagymát és az esetleg hozzáadott többi zöldséget (1-2 perc), majd adjunk hozzá a citromhéjat és chillit (1 perc)
- öntsük hozzá a bort és mihelyt felforr tegyük bele a megtisztított kagylókat, a képen látható, hogy kb. mennyi folyadékra van szükség (esetleg adhatunk még egy kevés vizet is hozzá) és borsozzuk meg enyhén
- 1-2 perc főzés után adjuk hozzá a petrezselymet, óvatosan keverhetjük
- max 10 perc alatt készre főzzük