Gasztronómiai kísérleteimről és élményeimről dióhéjban.

Viktor konyhája

Viktor konyhája

"Részeges" kagyló

2016. június 04. - V1ttori0

Régebbi képeimet  böngészve belefutottam egy jól bevált kagyló receptembe. Érdemes kipróbálni, mert a gyorsan elkészíthető és garantáltan nagy sikert arat.

2013-11-10_18_35_26.jpg

Hozzávalók (2-3 személyre):

  • 1 kg feket hélyas kagyló
  • 2.5 evőkanál vaj
  • 6 gerezd aprított fokhagyma
  • ízlés szerint vörös chilli darabok
  • reszelt citrom héj
  • 2-3 dl száraz fehér bor
  • frissen őrölt bors
  • maréknyi friss petrezselyem
  • esetleg kevés snidling és aprított sárgarépa
  • köretként pirítós és citrom karikák


Elkészítés:

  • olvasszuk meg a vajat és dinszteljük meg a fokhagymát és az esetleg hozzáadott többi zöldséget (1-2 perc), majd adjunk hozzá a citromhéjat és chillit (1 perc)

2013-11-10_17_07_22.jpg

  • öntsük hozzá a bort és mihelyt felforr tegyük bele a megtisztított kagylókat, a képen látható, hogy kb. mennyi folyadékra van szükség (esetleg adhatunk még egy kevés vizet is hozzá) és borsozzuk meg enyhén

2013-11-10_17_29_07.jpg

  • 1-2 perc főzés után adjuk hozzá a petrezselymet, óvatosan keverhetjük

2013-11-10_17_37_02.jpg

  • max 10 perc alatt készre főzzük

    2013-11-10_17_44_05.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr228779590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása