Nagyon kedvelem a vietnámi ételeket, most az egyik legnépszerűbb levesük receptjét a Pho levesét szeretném megosztani veletek, de először kezdjük a végeredménnyel, majd menjünk végig a lépéseken. Nagy szerencse, hogy szinte egy elronthatatlan étel, egyedül az időigénye nagy.
Elkészítés:
1) 5 percre forrásban lévő vízbe dobjuk a hátszínt és a csontokat
2) leöntjük a vizet, majd újrafelöntjük közben:
3) a gyömbért félbevágjuk; a hagymát negyedekbe; együtt 15-20 percre sütőbe helyezzük; 3-4 percenként forgatjuk
4) a fűszereket felforrósított serpenyőben 5 percig hevítjük lassú tűzön
5) a forrásba hozott vízhez adjuk a halszószt és a hoisin szószt, továbbá hozzáadjuk a megpirított hozzávalókat, a hagymát és a gyömbért
6) 3 órán át fözzük lassú tűzünk (ha nem sietünk akkor 5-6 óra az optimális), majd leszűrjük
7) rizstésztát, zöldségeket, csírákat, valamint vékony nyers marhaszeleteket teszünk a tányérokba és leforrázzuk őket, ha igazán vékonyra szeretnénk szelni őket, akkor érdemes 10 percre betenni fagyasztóba a húst és utána szeletelni.
Hozzávalók:
- 1kg csontos marhahátszín, mehet hozzá még más csont marha csont is (kb. fél-egy kg.)...
- 2 nagyobb fej hagyma
- 1 nagyobbacska gyömbér
- vékony marhaszeletek
Fűszerek:
- 6 szem csillagánizs
- 6 szem szegfűszeg
- 8 szem szecsuáni bors
- 5 apró chilli
- 1 evőkanál kömény
- 2 fahélyrúd
- 1 teáskanál koriander mag
- 2-3 evőkanál hoisin szósz
- 2 evőkanál halszósz
Feltétek:
- csírák
- bazsalikom
- koriander ha lehet thai
- zöldhagyma