Újra összeszedtem magam és neki álltam a rendszeres főzöcskézéseknek. A korábbi posztombeli algasalátám készítése közben összedobtam egy jellegében kínai Wok-ban készült főételt, melyhez ném kínai kelt is felhasználtam. Esténként én nagyon szeretem a hasonló gyorsan elkészítheteő, de könnyű ételeket. Íme a végeredmény:
Hozzávalók:
- 2-3 evőkanál szójaszósz
- 1/2 evőkanál kínai 5 fűszer keverék
- 1 teáskanál rizsecet
- 1 teáskanál szezámolaj
- 2 teáskanál barna cukor
- 300 g csirkecombfilé újnyi vastagságú csíkokra vágva
- 1 teáskanál aprított gyömbér
- 2-3 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 3 evőkanál napraforgó olaj (sütéshez)
- kb 200 g kínai kel (bok choy) hosszú csíkokra vágva
- 1/2 lilahagyma karikázva
- 1 szál zöldhagyma
- fél sárgarépa felcsíkozva
- 1 szál snack zeller karikázva
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál őrölt fehér bors
- chili ízlés szerint
- só, ha még kell
- estleg fafülgomba, stb...
- bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés:
- keverjük össze a csirkét, a fokhagymát, a gyömbért egy közepes edényben. Melegítsük fel az olajat wok-ban és süssük át a csirkét. Ha félünk attól, hogy oda kap, akkor részletekben végezzük el a procedúrát.
- Tegyük a csirkéhez a sárgarépát, a kíani kelt és a többi zöldséget, pirítsuk öket együtt egy percen át nagy lángon, majd adjuk hozzá a szószokat és a maradék fűszert. Majd csökkentsük a lángot és adjunk hozzá koriandert, mert némi borsot és a zöldhagymát.
Tálalás:
Én leginkább sima főtt rizzsel szeretem fogyasztani a hasonló ételeket, de természetesen rizstésztával is nagyon kellemes.