Ezt a receptet körülbelűl egy éve készítettem el először. Nem ragoznám túl a receptet, elég egyszerű, a sózást halaknál mindig érzés alapján végzem, szóval nehezen tudnám visszaidézni, hogy mennyi sót is alklmaztak.
Íme a végeredmény, szerintem tetszetősre sikerült! Szeretem az olyan ételeket, amiknél viszonylag sok féle szín és textúra találkozik.
és felvágva:
Elkészítés:
Serpenyőben megpirítunk egy apróra vágott fokhagymát és egy kis darab chillit, ebben a serpenyőben sütjük majd ki a lazacot.
A lazacot sütés közben, sóval, borssal, kevés fűszer paprikával és pár csepp citromlével ízesítjük. Mind két oldalát 3-4 percig sütjük.
Sózást és a hozzávalók pirítását követően:
folyamatában:
és végül
Köret: A képen látható zöldségeket lassú tüzön megpirítjuk, borsozzuk sózzuk, valamint rozmaringal és bazsalikommal ízesítjük.
A köret kezdetben:
majd a pirítás után