Gasztronómiai kísérleteimről és élményeimről dióhéjban.

Viktor konyhája

Viktor konyhája

Lazac pirított zöldségekkel

2016. április 30. - V1ttori0

Ezt a receptet körülbelűl egy éve készítettem el először. Nem ragoznám túl a receptet, elég egyszerű, a sózást halaknál mindig érzés alapján végzem, szóval nehezen tudnám visszaidézni, hogy mennyi sót is alklmaztak. 

Íme a végeredmény, szerintem tetszetősre sikerült! Szeretem az olyan ételeket, amiknél viszonylag sok féle szín és textúra találkozik.

2015-02-28_13_39_38.jpg

és felvágva:

2015-02-28_13_40_41.jpg

 

Elkészítés:

Serpenyőben megpirítunk egy apróra vágott fokhagymát és egy kis darab chillit, ebben a serpenyőben sütjük majd ki a lazacot.

A lazacot sütés közben, sóval, borssal, kevés fűszer paprikával és pár csepp citromlével ízesítjük. Mind két oldalát 3-4 percig sütjük.

Sózást és a hozzávalók pirítását követően: 2015-02-28_13_14_35.jpg

folyamatában:

2015-02-28_13_16_22.jpg

és végül2015-02-28_13_19_38.jpg

Köret: A képen látható zöldségeket lassú tüzön megpirítjuk, borsozzuk sózzuk, valamint rozmaringal és bazsalikommal ízesítjük.

A köret kezdetben:2015-02-28_13_22_32.jpg

majd a pirítás után

2015-02-28_13_36_59.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr978675858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása