Gasztronómiai kísérleteimről és élményeimről dióhéjban.

Viktor konyhája

Viktor konyhája

Tom-Yum leves

2016. május 12. - V1ttori0

A Tom Yum leves főként csípős és savanyú ízű. A legfontosabb összetevői a chili paszta, galanga, citromnád, lime, sokféle lime levél. Főként rákkal készítik Thaiföldön, de a legtöbb ázsiai leveshez hasonlóan meg van az a nagy előnye, hogy sokféle változatban készíthetjük. A következőkben bemutatnám egyik elkészítési variációmat.

1.jpg

Hozzávalók:

2.jpg
Elkészítés:
  1. felforraljuk a vizet
  2. beletesszük a fűszereket (ctiromnád stb...) és a fokhagymát és az illatos gombát, a chilit és a citromnádat előtte kicsit megtörjük
  3. 10-15 percen át főzzük a fűszereket, majd leszűrjük és félre tesszük a zöld fűszereket
  4. tehetünk hozzá 1-2 teáskanál lime cukrot
  5. újraforraljuk az alaplevet beletesszük a zöldhagymát, a garnélát és az aprított paradicsomot és a vöröshagymát
  6. 5 percig főzzük és hozzátesszük a kalmárt, majd pr perc múlva a gombát
  7. hozzáadjuk a halszószt és tom-yum pasztát, valamint a lime 3/4-nek a levét és zöldhagymát
  8. ha szükséges sózzuk ízlés szerint vagy adhatunk hozzá még halszószt
  9. pár perc alatt készre főzzük

Tálalás:

  • kevés szójacsírára szedjük az elkészült forró levest
  • aprított korianderrel szórjuk meg
  • ízlés szerint chili karikákat teszünk rá


A bejegyzés trackback címe:

https://viktorkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr408711510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása