Gasztronómiai kísérleteimről és élményeimről dióhéjban.

Viktor konyhája

Viktor konyhája

Vietnámi Wok zöldségekkel és spárgával

2016. április 25. - V1ttori0

Mivel maradt egy kis spárgám és megkívántam estére valami fűszereset, ezért úgy döntöttem, hogy összedobok egy kis Wok-os zöldséget vacsorára valamilyen vietnámi-thai crossover stílusban. Egy dolgot sajnálok csak, hogy nem volt vasárnap otthon friss csírám, egyébként az is került volna. 

20160424_202310.jpg

Hozzávalók:

Elkésztés:

20160424_201059.jpg

  1.  megtisztítjuk és feldaraboljuk a zöldségeket, a spárgát, 3-4 centis darabokra vágjuk a szárakat kettévágjuk, a zellert hosszú csíkokra szeleteljük
  2. egy pohárban összekeverjük a rákpasztát a hal, a chili és a hoisin szószt, a cukrot és a borsot, 1 teáskanál citrom és 1-2 teáskanál lime levet majd félretesszük
  3. wok-ban felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a chili-t, a gyömbért és az aprított fokhagymát 1-2 percig pirítjuk őket
  4. hozzáadjuk a többi zöldséget néhány perc alatt ezeket is megpirítjuk
  5. hozzáadjuk a zöld fűszereket és a szószt valamint a kesudiót és készre sütjük kb. 1 perc alatt

20160424_201923.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr918662160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása