Megosztanám veletek egy régi kedves szecsuáni marha receptem.
és
Hozzávalók:
- 25 dkg marhahús felcsíkozva
- 3 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1/2 pohár babcsíra
- 2/3 sárgarépa csíjijra végva
- 2 db friss chili felkarikázva, adhatunk hozzá még szárítottat is ízlés szerint
- 3 szem szecsuáni bors
- 1 / 2 lilahagyma
- 1 szál újhagyma karikázva / csíkozva
- 2-3 evőkanál olaj
- 50 g hüvelyes zöldborsó
Pác:
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1/2 teáskanál borecet
- 1/2 teáskanál rizsecet
- 1/2 evőkanál sötét szójaszósz
- 1/2 evőkanál osztrigaszósz
Szósz:
- 1-2 evőkanál shiraki szósz
- 1/2 púpozott evőkanál osztriga szósz
- 1/2 evőkanál chili fokhagymás szósszal
- 1 evőkanál világós szójaszósz
- 1/2 evőkanál sötét szójaszósz
- 3/4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál víz (langyos)
- 1/2 teáskanál szezámolaj
- só ízlés szerint, ha kell, esetleg kínai só
- 1 finomra aprított chilli
- 1 teáskanál keményítő
- 1 teáskanál cherry
Elkészítés:
- keverjük össze a pác hozzávalóit és a húst, tegyük az egészet be 25 perce a hűtőbe
- felhevített wok-ban apránként pirítsuk meg a marhahús csikookat kevés olajon
- töröljük ki a wok-ot
- hevítsük újra a wok-ot, kezdjük el a többi hozzávalót is megpirítani, a fokhagymával, a szecsuáni borssal és a chillivel kezdjük, majd tegyük hozzá a lilahagymát, sárgarépát, borsót majd a babcsírát és a babcsírával fejezzük be, ekkor tegyük hozzá a már megpirított marha csíkokat, legvégül pedig adjuk hozzá a zöldhagymát majd a kb. félperc múlva az szószt, kb. 1.5 perc alatt kész
Tálalás: rizzsel / sült tésztával ...