Gasztronómiai kísérleteimről és élményeimről dióhéjban.

Viktor konyhája

Viktor konyhája

Kínai csípőssavanyú leves

2016. május 09. - V1ttori0

Megkerestem az egyik legelterjedtebb kínai recept leves receptemet. Eddig még nem volt olyan aki fanyalgott volna, hogy nem szereti, így bátran ajánlom az elkészítését annál is inkább, mert semmilyen trükk nem szükségeltetik az összedobásához.

2015-03-10_23_07_47.jpg

Hozzávalók:

  • 250 g csirkeaprólék (farhát)
  • 3-4 répa
  • vöröshagyma
  • 150 g csiperke
  • 25 g szárított fafülgomba
  • 25-50 g illatos gomba
  • 50-100 g bambuszrügy
  • chilli és erős paprika ízlés szerint
  • 1/3 gyömbér
  • 2-3 ek szójaszósz 
  • 2 evőkanál étkezési keményítő 
  • 1-2 tojás 
  • 1-2 evőkanál ecet (ha lehet rizsecet, de megfelel a 10 % borecet / étkezési)
  • 1 evőkanál cherry (vagy kínai bor)
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál bors (ha van szecsuáni bors)
  • 1  teáskanál koriander levél (elhagyható, néha jól esik és feldobja az ízeket)
  • 1/2 teáskanál bazsalikom (elhagyható, néha jól esik és feldobja az ízeket)
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 3-4 aprított fokhagyma

A bazsalikom és a koriander nem szükséges, csak fel akartam dobni az eredeti receptet.

Előkészítés:

  1. beáztatjuk forró vízbe 20-30 percre a fafülgombát
  2. a vöröshagymából, a csirkeaprólékból és 2 sárgarépából csirkealaplevet készítűnk kb. 20-30 percig főzzük, majd kiszedjük a húst és a zöldségeket a léből
  3. feldaraboljuk apró csíkokra a répát
  4. felkarikázzuk a paprikát
  5. felszeleteljük a gombát
  6. érdemes wok-ban olajon megpirítani a fokhagymát és a paprikát
  7. langyos vízben kikevrjük az étkezési keményítő kb. 3x annyi vízben (1.5 dl víz)

2015-03-10_22_12_03.jpg

2015-03-10_22_18_32.jpg

Elkészítés:

  1. felöntöm kb. 1.5 literig a csirkealaplevet és erős lángon felforralom
  2. hozzáadom az aprított paprikát, gombát, a tofut, bambuszt, a paprikát és a fokhagymát
  3. kissebbre veszem a lángot, sózom, borsozom, hozzáadok kb. 1-2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál vegetát
  4. hozzáadom az ecetet, majd lassan forralás közben hozzáadom az étkezési keményítőt közben folyamatosan keverem, majd a tojást hasonlóan, ezután még kb. 5 percig forralom

2015-03-10_23_03_23.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr638699586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása