Gasztronómiai kísérleteimről és élményeimről dióhéjban.

Viktor konyhája

Viktor konyhája

Gombapörkölt sárga gévagombával és csiperkével

egy kis hazai gasztronómia kísérlet a bőséges tavaszi csapadék jóvoltából

2016. május 15. - V1ttori0

A kitartó tavaszi esőzéseknek hála itt a gomba szezon és nagy szerencsémre a piacon sikerült beszerezni egy izgalmasabb erdei gombát is, a sárga gévagombát, így rövid gondolkozás után arra jutottam, hogy készítek belőle egy kis pörköltet némi csiperkével kiegészítve.

Hozzávalók:

  • 150 gramm gévagomba
  • 150-200 gramm csiperke
  • 2 evőkanál sertészsír
  • két fej vöröshagyma
  • két paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1.5 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 0.5 dl száraz bor

Elkészítés:

  • megpirítjuk a felaprított vöröshagymát

  • hozzáadjuk a vastag karikákra vágott gombát, amit átpirítunk és elforraljuk a levét lassacskán

  • hozzáadjuk a fűszerpaprikát, pár percig pirítjuk, borsozzuk sózzuk
  • beletesszük a felaprított paradicsomot és lassan készre főzzük, kevés bort adunk hozzá

Megjegyzés: érdemes fokhagymásan is kipróbálni, nokedlivel tálaljuk

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/8718374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása