A kitartó tavaszi esőzéseknek hála itt a gomba szezon és nagy szerencsémre a piacon sikerült beszerezni egy izgalmasabb erdei gombát is, a sárga gévagombát, így rövid gondolkozás után arra jutottam, hogy készítek belőle egy kis pörköltet némi csiperkével kiegészítve.

Hozzávalók:
- 150 gramm gévagomba
- 150-200 gramm csiperke
- 2 evőkanál sertészsír
- két fej vöröshagyma
- két paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1.5 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 0.5 dl száraz bor

Elkészítés:
- megpirítjuk a felaprított vöröshagymát
- hozzáadjuk a vastag karikákra vágott gombát, amit átpirítunk és elforraljuk a levét lassacskán
- hozzáadjuk a fűszerpaprikát, pár percig pirítjuk, borsozzuk sózzuk
- beletesszük a felaprított paradicsomot és lassan készre főzzük, kevés bort adunk hozzá
Megjegyzés: érdemes fokhagymásan is kipróbálni, nokedlivel tálaljuk