Néha megkívánok valami igazán magyaros ételt, mint pl.: egy zúzapörköltet, úgy gondoltam, hogy a változatosság kedvéért megosztok egy libazúzás receptemet, hogy a kevésbé könnyed ételek is képviseltessék magukat a blogon. Felesleges mellébeszéléssel nem is húznám az időt, hanem máris egy fotóval indítanék, majd a receptemmel folytatnék.
Hozzávalók:
- 1.5 kg libazúza
- 3 vöröshagyma
- 6 evőkanál zsír (libazsír / sertészsír)
- 1/2 kávéskanál őrölt köménymag
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 púpozott evőkanál pirospaprika
- 1 csapott evőkanál só
- 1 teáskanál dúrván őrölt bors
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 db szárított erős paprika
Előkészítés:
- megtisztítjuk a zúzát és a hagymát
- a hagymát felkockázzuk apróra, a zúzát kb. 2 cm-es kockákra vágjuk
- felcsíkozzuk a paprikát
- felkockázzuk a paradicsomot
Elkészítés:
- a hagymáz olajon megpirítjuk, majd köménnyel és a zúzott fokhagymát adunk hozzá
- tegyükhozzá a zúzát, borsozzuk meg és pirítsuk meg minden oldalát lassú kavargatás mellett
- hozzáadjuk a pirospaprikát, keverjük jól össze és öntsük fel kb. 1 liter vízzel, végül adjunk hozzá a sót és a felkockázott paradicsomot és szétmorzsolt erőspaprikát
- főzzük 1.5 órán át majd adjuk hozzá a többi paprikát
- végezetül főzzük készre, körülbelül 1 órát jelent még pluszban, a vége felé adhatunk hozzá kevés vörösbort is