Gasztronómiai kísérleteimről és élményeimről dióhéjban.

Viktor konyhája

Viktor konyhája

Egyik kedvenc vietnámi éttermem a Dang Muoi

Dang Muoi - Nagymező utca

2016. május 15. - V1ttori0

A Dang Muoi hálózat több helyen nyitott már Budapesten éttermet, számomra a leginkább útba eső a Nagymező utcánál található, de nagyon kedvelem az Ernő utcai éttermüket is. Tudni kell rólam, hogy nagyon kedvelem a vietnámi konyhát és ezért már jó pár ételüket megkóstoltam. Ebben a kis írásban…

Tovább

Gombapörkölt sárga gévagombával és csiperkével

egy kis hazai gasztronómia kísérlet a bőséges tavaszi csapadék jóvoltából

A kitartó tavaszi esőzéseknek hála itt a gomba szezon és nagy szerencsémre a piacon sikerült beszerezni egy izgalmasabb erdei gombát is, a sárga gévagombát, így rövid gondolkozás után arra jutottam, hogy készítek belőle egy kis pörköltet némi csiperkével kiegészítve. Hozzávalók: 150 gramm…

Tovább

Tom-Yum leves

A Tom Yum leves főként csípős és savanyú ízű. A legfontosabb összetevői a chili paszta, galanga, citromnád, lime, sokféle lime levél. Főként rákkal készítik Thaiföldön, de a legtöbb ázsiai leveshez hasonlóan meg van az a nagy előnye, hogy sokféle változatban készíthetjük. A következőkben bemutatnám…

Tovább

Kínai csípőssavanyú leves

Megkerestem az egyik legelterjedtebb kínai recept leves receptemet. Eddig még nem volt olyan aki fanyalgott volna, hogy nem szereti, így bátran ajánlom az elkészítését annál is inkább, mert semmilyen trükk nem szükségeltetik az összedobásához. Hozzávalók: 250 g csirkeaprólék (farhát) 3-4…

Tovább
süti beállítások módosítása