Gasztronómiai kísérleteimről és élményeimről dióhéjban.

Viktor konyhája

Viktor konyhája

Spárga leves

2016. április 24. - V1ttori0

A zöldségesnél járva megláttam egy szép nagy csokor spárgát, így eldöntöttem, hogy egy részéből levest készítek. Bár nem vagyok vegetáriánus, de ha minden igaz ez a leves még a vegán előírásoknak is megfelel, ez a leves ideálisnak tűnik a tavaszi vitamin pótlásra is.

2016-04-24_17_01_06.jpg

Hozzávalók:

  • 300 g spárga
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 db gyökér
  • 50 g zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 3-4 szál petrezselyem
  • 1.5 evőkanál oliva olaj
  • 1 teáskanál só
  • 4 szem bors 
  • 1 kávéskanál bors
  • chilli ízlés szerint
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 1 kávéskanál kurkuma

Elkészítés:

2016-04-24_16_00_47.jpg

  1. megmossuk megtisztítjuk a zöldségeket, a spárgáról eltávolítjuk a fás részeket
    2016-04-24_16_23_13.jpg
  2. oliva olajon megpároljuk a spárgát, később hozzáadjuk a hagyma kivételével a többi zöldséget is és együtt pároljuk őket, kb. 15-20 percig, hozzáadjuk a fokhagymá chillit és a szemes borsot félidőben
  3. felöntjük az egészet kb. 2 liter vízzel majd hozzátesszük a sót, a vöröshagymát és a felvágott paradicsomot
  4. forrásbahozzuk, majd ízesítjük szerecsendióval és kurkumával, kb. 10-15 percig főzzük és hozzáadjuk a petrezselymet
  5. további 5 perc alatt készrefőzzük, ízlés szerint borsozzuk

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr748659758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása