Sokan szeretik a csirkemájat, íme egy gyorsan elkészíthető kínai étel, mely erre a jólismert hozzávalóra támaszkodik, ha hozzáférünk pl.: pulykamájhoz, akkor azzal is elkészíthető, van egy receptvariációm arra is, hamarosan közzéteszem...
Hozzávalók:
- 30 dkg csirke máj
- 1 nagy db vöröshagyma
- 1 db újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db chilli
- 1 db sárgarépa csíkokra vágva
- zöldbab
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér
- 1 evőkanál cherry
- 1 teáskanál koriander levél
- 1.5 evőkanál szójaszósz
- 0.5 evőkanál osztriga szósz
- 1.5 evőkanál chillis gyömbéres szósz
- só ízlés szerint
- 3-4 szem szecsuáni
- 1 kávéskanál 5 fűszer keverék
- 1 evőknaál kínai ecet
- 1 evőkanál szója bab paszta
- evőkanál étkezési keményítő 1.5 dl langyos vízben kikverve
Elkészítés:
- májat és a zöldségeket hosszú csíkokra vágjuk, a gyömbért aprítjuk
- a májat kevés olajon megpirítjuk némi fokhagymával és enyhén megborsozzuk, a végén hozzáadjuk a cherry-t, majd félretesszük
- beledobjuk a wok-ba a gyömbért és az aprított chillit, majd pár percig pirítjuk őket
- hozzáadjuk a zöldbabot, a csírákat és a többi zöldséget, nagyobb lángon pirítjuk
- visszatesszük a májat és hozzáadjuk a többi fűszert, pár percig pirítjuk, majd a szószokat is hozzáadjuk végén hozzáadjuk az étkezési keményítőt és készre főzzük
Tálalás: érdemes wok-ban összepirítani valamilyen már előre megfőzött rizstésztával