Sokat gondolkoztam, hogy mit is egyek vacsorára és hosszas elmélkedés után arra jutottam, hogy mindenképpen valami thai stílusú ételt készítek. Kiszaladtam hát a boltba egy avokádóért és néhány zöldségért, hogy megfelelő íz és színkavalkád fogadjon a főzőcske után. A várt eredmény nem is maradt el. Íme:
Hozzávalók:
- 2 csirkemell, kb. 300-350 g melle hús (felkockázva)
- 4 db szárított chili
- 4 gerezd fokhagyma aprítva
- 2 evőkanál olaj
- 1+1 evőkanál szójaszósz (1 az öntethez egy csirke pácolásához)
- hüvelyknyi gyömbér aprítva
- 100 g aprított káposzta, lila és zöld vegyesen
- 1/2 lime leve
- 1/2 citrom leve
- 1 db felszeletelt lilahagyma
- 2 szál zöldhagyma hosszúkásra vágva
- 1 sárgarépa csíkokra vágva
- 1/3 kaliforniai paprika kockázva vagy csíkokra vágva
- 1 avokádó felkockázva
- 1/3 pohár koriander
- 1 marék kesudió
Elkészítés:
- bepácoljuk a szójaszószba a csirke kockákat és kissé megborsozzuk, állni hagyjuk 10-15 percig
- az öntet hozzávalóit (1 evőkanál szójaszósz, mogyoróvaj, halszósz, méz, a citrom és a lime leve összemelegítjük)
- wok-ban olajat hevítünk hozzáadjuk fokhagymát és a szárított chilit, pár percig pirítjuk
- egy vagy két részletben megpirítjuk a csirkét, félretesszük, mind a csirkekokckákat, mind a levüket
- eltöröljük elöblítjük a wok-ot
- hozzálátunk a zöldségek pirításához, először a sárgarépával, majd a hagymával folytatjuk, ezután az összes többi zöldséget és az avokádót, a hozzávalók pirítására 3 percet szánunk
- hozzáadjuk a csirkét, a csirkelevét, összekeverjük, majd a szószt is...
- készre főzzük 2 perc alatt